Quantcast

По 150 бездомни нощуват в кризисните центрове на София

OFFNews Последна промяна на 12 февруари 2014 в 21:17 3013 0

Така изглеждат стаите в кризисния център в "Захара фабрика". Снимка: webcafe.com

„Около 150 човека нощуват в кризисните центрове в момента. В сравнение с миналата година леко се е завишил броят на лицата, потърсили подкрепа в приютите", заяви Мина Владимирова, директор на Дирекция „Социални дейности” към Столична община.

„Все още има възможност да се отговори на тези, които потърсят помощта от кризисните центрове, така че да не остават хората на улицата. Както знаете, вече имаме мобилни екипи, които са денонощни. Те обикалят по цялата нощ улиците и извозват хората, които не познават този вид услуга. Имаме такива случаи, когато по 10 човека на вечер се събират от тези мобилни екипи и се водят в приютите”, добави Владимирова пред "Фокус". Тя обясни, че се среща проблем, когато хората се намират по входове или в разрушени постройки. Тоест няма как да достигнем до всякъде и в такива случаи разчитаме много на гражданите и на сигнали от гражданите.

Центровете за кризисно настаяване, към които можете да насочите бездомни хора, се намират в жк „Красна поляна”, ул. „Ришки проход” № 2 (тел: 920 04 16) и жк "Захарна фабрика", бл. 51-а, вх. А.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X