Пловдивският митрополит защити зарята на Великден

OFFNews 21 май 2016 в 20:01 5706 5

Пловдивският митрополит Николай защити зарята за Великден, заради която беше отстранен предстоятелят на столичния храм „Св. Александър Невски” архимандрит Дионисий.

„Заря има на много места на Великден, не само в България, в много епархийски центрове и на нашето отечество, и в Гърция, и в Русия, и в другите страни на православния свят", коментира митрополит Николай пред bTV.

"Естествено е някой да се подразни от това. През комунизма беше забранено даже камбаните да се бият на Великден, други ги дразни златото на куполите върху „Св. Александър Невски", допълни той. 

При откриването на нов храм в Хасково митрополитът, който преди години лично ръкоположи Дионисий, отказа да коментира отстраняването.

Архимандрит Дионисий беше отстранен вчера от поста предстоятел на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. Наложена му беше и временна забрана да извършва богослужения.

Причина за това стана недоволството срещу него заради зарята на Великден. Дионисий бе обвинен в нарушаване на канона, а свещениците от "Св. Александър Невски" отказаха да служат заедно с него на Гергьовден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12216

5

Uzer2

21.05 2016 в 22:40

Не се задълбавайте в този случай...Може да отидете в който и да е малък български манастир и да помогнете с каквото можете. Или пък енорийски храм. Винаги има нужда от помощ..

12002

4

Anton Temelkov

21.05 2016 в 22:03

Защо да гледам турски или индийски серияли, като може да следя аферите в БПЦ! Ако не беше тъжно можеше и да е смешно. Какво стана с въздържанието и смирението?

12415

2

Ани

21.05 2016 в 21:51

Новите десарски изчадия, маскирани като попове,които са окупирали БПЦ!

 
X

Да помогнем на украинските деца!