Плевен ще строи ново училище на 7166 кв. м, кабинетът взе сграда на КПКОНПИ и я даде на митниците

OFFNews 30 юни 2021 в 15:21 5649 0

Община Плевен ще построи ново училище в имот, прехвърлен й днес от Министерския съвет.

Той е с площ 7 166 кв м.

Там ще има нова сграда на Основно училище "Валери Петров" по програмата "Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022".

От Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество пък се отнема правото на управление на сграда - публична държавна собственост - и се предоставя на Агенция „Митници“. Имотът се намира на ул. „Юлиус Ирасек“ № 4 в Монтана. Площта му е 34.32 кв. м. Намира се на четвъртия етаж в административна сграда.

МС предостави управлението върху друг имот, също публична държавна собственост, на Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“. Имотът се намира на ул. „Кожарска“ № 2 а, район „Сердика“ в София и представлява учебна сграда, ползвана за работилници. В допълнително предоставената материална база академията ще има възможност да премести всички дейности, свързани с театралното и кинопроизводството, както и значителна част от обучението на студентите с цел осигуряване на подходящи условия, се казва в съобщение на правителствената пресслужба.

Правителството даде съгласие за апортиране на движими вещи, собственост на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, в капитала на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД. По този начин ще се увеличи капиталът на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД със стойността на непаричната вноска, представляваща правото на собственост върху материалите и резервните части.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !