Плажовете чисти и безопасни, тук-таме няма спасители и табели

OFFNews 27 юни 2016 в 15:40 3978 0

Министърът на туризма Николина Ангелкова обиколи плажовете в Слънчев бряг и установи, че там всичко е наред. Установени нередности няма: осигурени са необходимите свободни площи за туристите, има 6 водноспасителни поста с общо 12 спасители.

На централния плаж дори са предприети и допълнителни мерки за сигурността на туристите, като вместо изискуемите 6 поста, съгласно одобрената програма за водноспасителна дейност за юни, вече действат 22 поста с общо 38 спасители.

Инспекциите на екипа на Министерството на туризма на морските плажове започнаха от 21 юни и вече са обхванали 28 плажа. Нередностите при тях - недостатъчен брой спасители, липса на указателни табели, непълно оборудване на спасителните постове, непълно оборудване на медицинските пунктове, заемане на допълнителна търговска площ извън одобрените схеми.

Установено е, че всички проверени плажове са обезопасени, чисти, има свободен и безплатен пешеходен достъп.

На всеки плаж предстои да бъдат поставени информационни табели, на които на български, английски, немски и руски езици ще бъдат описани задълженията на концесионера и правата на туриста. Създава се и специален телефон +359 2 90 46 833, на който могат да се подават сигнали при нередности, както и e-mail: [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови