Планинари твърдят, че са били изгонени от хижа 'Мусала' заради малък оборот

OFFNews Последна промяна на 04 март 2019 в 22:00 8507 0

Снимка musala-hija

Планинари твърдят, че са били изгонени от хижа "Мусала", защото не правели голям оборот. Те се оплакват още, че в хижата няма тоалетна и течаща вода. Стопаните на хижата пък отричат обвиненията. 

Преди два дни група от около 15 души тръгва за Мусала. По пътя се отбиват за обяд в новата хижа "Мусала". Водачът на групата Саркис Бургазлиян твърди, че в хижата се предлага чай, кафе, топла храна – като леща и кюфтета, продава се и бира, макар че там няма течаща вода.

"Могат да отровят някой там, може да има сериозни последствия за здравето на хората", казва той, цитиран от bTV.

Когато турист от групата попитал за тоалетна, хората от хижата му отговорили, че до тоалетна се ходи навън.

На следващия ден, след часове слизане в студа от върха при бурен вятър и мъгла, планинарите казват, че им било отказано да влязат в хижата да се стоплят.

Аргументът според тях бил, че не са достатъчно добри клиенти. "Явно не сме направили добра консумация", коментира Саркис Бургазлиян.

Според туристка от групата пък от хижата казали, че не работят, но други посетители влизали и излизали.

Изгонените планинари настояват да бъде извършена проверка.

Георги Пройчев, който стопанисва новата хижа, заяви, че е нормално при толкова ниски температури да няма вода и тоалетна.

"В момента нямаме тоалетна, тъй като няма вода, всичко е замръзнало. Я питайте всички хижи тука дали имат вода на минус 20 градуса. Тук водопроводи няма. Носим си минерална вода, 10-литрови бутилки, и я размразяваме тук", казва Пройчев.

Според хижаря групата туристи се държали арогантно, като се стигнало до нецензурни думи и закани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови