'Пирамидите: Разгадаване на мистерията' в Сезона на Египет по Viasat History (галерия)

OFFNews 27 септември 2019 в 00:09 5042 0

Снимка Viasat History

"Пирамидите: Разгадаване на мистерията" e едно от интригуващите заглавия в Сезона на Египет по Viasat History, който може да гледате всяка делнична вечер в в 23:10.

Заедно с премиерите на "Нил: 5000 години история" и "Пирамидите: Разгадаване на мистерията" (от понеделник, 30 септември, в 23:00), историческият тв канал е подготвил изобилие от поредици за Египет, сред които "Тайните на пирамидите", "Египетски загадки" и "Наполеон: Кампанията в Египет".

Построяването на египетските пирамиди си остава неразкрита мистерия. Много пирамиди и погребани останки все още не са открити. Сега египтолозите и археолозите са развили ново устройство, което използва въздушни и сателитни снимки, за да предостави нови улики за позицията, строежа и еволюцията на тези постройки.

Девет от тях са изследвани от изцяло нова перспектива. Сред тях са пирамидата на Джосер, Хеопсовата пирамида и малко известната пирамида в Абу Раваш.

Поредицата цели да разгадае тайните на пирамидите и да възкреси Египет отпреди 5000 години.

Наклонената пирамида в Дашур Снимка: Viasat History

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови