Пилотът на непроверения самолет: Службите трябва да бъдат похвалени, отреагираха много бързо

OFFNews 18 юли 2018 в 09:30 4934 0

Не ми се е случвало друг път да не ме проверят на летището, каза в интервю за сутрешния блок на bTV Мирослав Хинков. Той е пилотирал малкия частен самолет, който излетя от летище София без да бъдат проверени пътниците.

По думите му в повечето държави процедурите са доста по-облекчени, влизат пътниците в съответната зала, идва полицията и им поглежда им паспортите.

Четиричленното семейство Хинкови излетяло с частния си самолет от площадката в село Драгановци. На борда бил и приятелят на дъщеря им. Отивали на почивка в Гърция. За да стигнат до там, трябва да минат през гранична полиция, каквато има само на международните летища. Затова трябвало да кацнат в София. Там ги посрещнал рамп агентът по всички правила и ги съпроводил до терминала. "Оттам нататък нещата малко се усложниха по наше желание, защото аз трябваше да сляза, имах малко работа в София, а останалите пътници трябваше да останат", обяснява летецът. Така през проверка минал само той. Проверили му дори паспорта, макар че не идвал от чужбина.

Разделил се е с останалите пътници, трима останали на терминала, а съпругата му, която също е летец, отишла да наблюдава как зареждат самолета с гориво. По-късно се оказало, че спътниците му не са били проверени. Пилотът сподели, че не попитал останалите дали са минали проверка, защото закъснявал, бил притеснен и за метеорологичните условия и така и не станало въпрос, а и това не било негово задължение.

Според Мирослав Хинков службите по-скоро трябва да бъдат похвалени, защото са отреагирали много бързо и при кацане в Гърция, веднага са ги проверили и са им направили копия на паспортите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови