Пет компании под лупата на КЗК заради опаковки на кисело мляко

OFFNews Последна промяна на 21 септември 2017 в 14:00 3677 0

Комисията за защита на конкуренцията образува производство за проучване срещу пет фирми, които ползват различни от заложените в стандарта БДС опаковки за киселото мляко.

Под прицела на КЗК са "ОМК", Димитър Маджаров-2", "Полидей-2", "Комлектстрой" и "Ел Би Булгарикум", става ясно от съобщение на Комисията.

КЗК започнала проверката по сигнал, пратен от "Конфедерация за защита от дискриминацията", в който се твърди, че след направена проверка от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) се установява, че производители на кисело мляко разпространяват на българския пазар продукт „българско кисело мляко“, който означават като такъв по БДС, въпреки че при опаковането му не са спазени изискванията, заложени в Националния стандарт БДС 12:2010.

Конкретните фирми ползват полипропленови опаковки, а в началото на юни тази тема беше в първите редици на новинарските емисии. По БДС опаковките на киселото мляко трябва да се правят от полистирен, но целият казус може да бъде описан и като обикновен търговски спор. Решението на КЗК има ли нарушение трябва да стане ясно до 15 декември. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !