Пенсионерите ще получат цялото увеличение с юлските пенсии

OFFNews 04 юли 2022 в 14:48 1196 0

НОИ

Снимка Архив

НОИ плаща пенсиите с увеличението от 7 юли

Пенсионерите ще получат цялото увеличение на пенсиите, гласувано миналата седмица в Народното събрание, от 7 юли според стандартния график за месеца. 

Това обяви управителят на Националния осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов по време на информационен ден, посветен на промените в пенсионното законодателство през 2022 г. Иванов заяви, че служителите в института за пореден път са свършили своята работа въпреки затрудненията от различно естество. 

„В бюджета е предвидено увеличение на заплатите на работещите в НОИ и аз ще си позволя да го определя като заслужено“, добави управителят на НОИ.

Изплащането чрез пощенските станции на пенсиите и добавките към тях през юли т.г. започва на 7 юли (четвъртък) и ще продължи до 20 юли (сряда). То ще се извършва по график, предварително обявен във всяка една от станциите. Преводите на юлските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават сумите по банков път, ще бъдат извършени на 7 юли 2022 г. 

От 1 юли е в ход изплащането на еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите, които отговарят на изискванията за завършен ваксинационен курс през май 2022 г. Според данните, предоставени в НОИ от Министерството на здравеопазването, в това плащане са включени 3575 пенсионери. От началото на годината броят на имащите право на тази сума достигна 755 890 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови