Пенсионер от Бургас – с молба за безплатни карти за транспорт

Мои връстници умират заради недоимъка, пише в писмото си мъжа

OFFNews - Бургас 05 октомври 2017 в 15:24 4758 1

Снимка economic.bg

Бургаски пенсионер се обърна към кмета и общинския съвет с молба да осигурят безплатни карти за транспорт за най-възрастните жители на града, тези, които са над 80 годишни.

Иван Цветков описва нерадостната съдба на хората от третата възраст в емоционална изповед. Посочва, че хората, които са преобразили страната, днес, една част от тях, едва свързват двата края. Разказва и на какви лишения са подложени негови познати:

Един мой познат, на име Христо, си направи следния план: той и жена му да спрат да си купуват лекарство за кръвното налягане, но резултатът бил лош. На седмия ден, Христо получил мозъчен кръвоизлив, а жена му го получила на десетия. Прекарали месеци на легло, след което Христо започнал да се движи с бастун и паметта му намаляла. Жена му си купила два бастуна, но можела да се движи само в стаята. Друг мой познат, на име Николай, също си направил план и оставил лекарствата за кръвното. На третия ден се похвалил, че се чувства по-добре. На седмия, аз го потърсих, по моя работа, но разбрах, че той не можел нито да става от леглото, нито да говори. На 14-ия ден починал. Лекарите се оказали безсилни, тъй като кръвта му се съсирила, след като спрял лекарствата“, разказва Иван Цветков.

Споделя, че все по-често възрастни хора го срещат и му искат пари, без да знаят, че и той икономисва от всяко едно нещо. Казва, че Бургас може и да е най-добрия град за живеене, но само за богатите.

Молбата на Иван Цветков е да се осигури за хората над 80 г. безплатно пътуване по една линия на градския транспорт в Бургас. Той посочва, че това е регламентирано в Стара Загора.

Към момента, с намалението, което е предвидено, бургазлии над 65 - годишна възраст плащат за карта за една линия по 13.50 лв., а над 70 – по 9.10 лв.

Предстои общинският съвет да разгледа писмото на Иван Цветков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

05.10 2017 в 18:10

И ето за това хвалбите и обещанията на Борисов и на БСП и на ДПС, и на Патриотите, са жалки, жалки като самите тях.
 
X

Подкастът на OFFNews