Бюрата по труда от днес набират заявки за детегледачки

OFFNews Последна промяна на 29 септември 2017 в 08:10 14150 1

Бюрата по труда от днес набират заявки за детегледачки

Снимка БГНЕС, архив

Бюрата по труда от днес започват да набират заявки от родители, които искат да наемат детегледачи, за да се върнат на работа. Условието е да няма място за децата в детска ясла или градина. Проектът се финансира с 20 милиона лева по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси".

„Родители в заетост“ се казва схемата, която ще помогне на около 1500 семейства в отглеждането на децата от 0 до 5-годишна възраст. 

За нас приоритет са самотните родители, хората с увреждания, хора, които са в уязвено положение, така че да ги подкрепим максимално, като условието е децата им, които са на възраст между 0 и 5 години да не бъдат обхванати от системата на яслите и детските градини. Родителите, разбира се, трябва да ни докажат, че са положили усилия да бъдат интегрирани децата им в ясли или в детски градини. Набираме заявки за самите детегледачи – могат да са заети, безработни лица, каза заместник социалният министър Зорница Русинова, цитирана от БНР.

Срокът, за който ще се плаща минималната заплата на детегледачите, е до 18 месеца. Няма ограничения и за децата могат да се грижат роднини – баба или дядо, без значение дали са пенсионери.

Основният избор ще става от родителите. Те са тези, които ще имат правото на избор, кой да бъде детегледачът, каза Русинова пред „Хоризонт“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12193

1

SC

29.09 2017 в 22:58

Препоръчвам ви тази детегледачка:
https://www.youtube.com/watch?v=ydHMU05BknE