Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Патрули на ВМРО търсят имигранти по границата с Турция

OFFNews 26 ноември 2013 в 22:25 4971 4

Снимка:vmro.bg
Снимка:vmro.bg

Активисти на ВМРО сформират "граждански патрули", които обикалят около граничната зона на Странджа планина в търсене на нелегални имигранти, съобщи bTV.

Въпреки че МВР и Прокуратурата обявиха тези формирования за незаконни, патрулиращите смятат, че изпълняват гражданския си дълг. Йордан Костадинов и Георги Дракалиев обикалят в района на малкотърновското село Близнак. Като научили за голямата група нелегални имигранти, решили да се включат в издирването на нарушителите.

В неделя "патрулиращите" в гората са били 8, днес са шестима, но никой не се натъкнал на нелегални. Всички "патрулиращи" са доброволци на ВМРО, а председателят на бургаската партийна структура смята, че щели да са повече, ако Прокуратурата и МВР не бяха обявили патрулите за незаконни.

„Те може би наистина не са регламентирани от закона, но не смятам, че някой може да забрани на гражданите да се опитат да упражнят своята гражданска позиция, тъй като ние не правим нищо лошо в момента”, коментира Георги Дракалиев.

Момчетата уверили, че обикалят без оръжие и ще сигнализират на граничните полиции, които имат постоянен пост на 30 километра от ГКПП-Малко Търново. В бургаската полиция нямали информация за "гражданските патрули" в гората. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews