Quantcast

Патриарх Неофит: Никой не желае оставката на митрополит Николай

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2013 в 18:18 2195 5

Патриарх Неофит. Снимка: БГНЕС, архив
Патриарх Неофит. Снимка: БГНЕС, архив

 

Патриарх Неофит заяви днес увереността си ,че митрополит Кирил не е пострадал от своя събрат митрополит Николай.Той коментира и че никой не желае оставката на пловдивския митрополит.

Заявлението за оставка от негова страна било по-скоро стремеж истината да възтържествува.  Днес патрирахът и митрополитите получиха уверението на външното ни министерството, че ще получат дипломатически паспорти, с които по-лесно да пътуват, съобщава БНТ.

Предложението да се издадат дипломатически паспорти на патрираха и митрополитите дошло от председателя на Народното събрание Михаил Миков. Това обясни министър Кристиян Вигенин. На среща със Синода той лично зарадва архиереите, че най-после ще имат дипломатически паспорти.

"Смятам, че това е едно отдавна твърде дълго забавено решение, защото смятам,че не може българския патриарх и българските митрополити да ходят по света с туристически паспорти", каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин

Досега архиереите бяха принудени да чакат на опашки по летищата и изпадаха дори в конфузни ситуации. Патриах Неофит коментира днес злободневната тема - изборите за варненски митрополит. Той се надява те да са честни, но все пак уточни, че избягва тесен контакт с Варна.   

"Защото това е изключително задължение и право за този избор да работят епархийските избиратели', отбеляза българският патриарх Неофит.

"Никой не желае оставката на митрополит Николай", така патриархът коментира изказването на митрополита, че ако заради скандалите в църквата събратята му от Синода му поискат оставката, той ще я подаде. Според патрираха тези думи са били по-скоро стремеж истината да възтържествува.

"Тук няма действителна оставка и желание за оставка, а желание да се разбере,че митрополит Кирил не е пострадал от своя събрат митрополит Николай", каза Патриарх Неофит. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2013 в 11:45

Нищо безумно няма в това, което е написал колегата. Истината е такава, а ти си явно долен лъжец, щом твърдиш, че в Църквата всичко е наред!

11.12 2013 в 11:43

"Никой"?!? Как така никой??? АЗ Я ЖЕЛАЯ!!!

ПАТРИАРХ- ЛЪЖЕЦ!

А сега тези доносници ще се сдобият и с дипломатически паспорти... това дава ли им някакви по-особени права, освен да пренасят каквото си искат без да го декларират, като например ИМУНИТЕТ?!?

11.12 2013 в 10:05

Ох, не знам да се смея или да плача. Кви филми гледаш пък ти! Цялата ни държава се напълни с конспиратори и разбирачи по всички въпроси. Предлагам обаче смешните теории да си ги държиш за пиянската вечер пред блока, че тук има сериозни хора които четат и коментират, не само селски клюкарки, които спамят с безумията си.

11.12 2013 в 09:47

Цяла Варна ЗНАЕ, че Киро Линкълна беше УБИТ; само трима „варненци“ : - Шефката на Съдебна Медицина, Шефа на Полицията и Прокурора + двама „столичани“ (Цацаров и Неофит) НЕ знаят ; а Игнатий и Тренчев проговориха чааак когато ексхумацията вече стана невъзможна, следователно : ВСИЧКИ ВЪВ ВЛАСТТА СА МАЙМУНИ ЗАЩОТО ИМАТ ЧАРВЕНИ ЗАДНИЦИ . . . -=

Горките 13 кандидати за Варненски МУтрополит, те не правят разлика между „манастирска мишка“ и „военноморски тюлен“ и не знаят, че когато навлязат навътре в далаверите ще станат опасни и излишни и тогава ще ги пратят не за плитководни миди – а за дълбоководни акули (със запушен шнорхел и много олово на кръста); т.е. морска епархия – морски „емоции“ . . . Амин.

-=
В Българската Православна Църква гейове няма, защото всички са педерасти; гейовете са в Българската Социалистическа Партия . . .

10.12 2013 в 22:28

Червени смрадливици!!!!