Патриарх Неофит към близките на загиналите край Вакарел: Думите са безсилни да изразят изгарящата болка

OFFNews Последна промяна на 14 април 2018 в 11:56 3337 1

Патриарх Неофит изказа съболезнованията си към близките на загиналите в катастрофата край Вакарел вчера.

В съболезнователния адрес на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски, разпространен от Светия синод, се казва:

Обични във възкръсналия Господ братя и сестри,

В дните на Светлата седмица, когато прославяме Възкръсналия от мъртвите Христос Господ, „Който със смъртта Си смъртта победи“, неочаквано пътно-транспортно произшествие помрачи душите и сърцата ни. Изпълнени със скръб, но и със упование и вяра във Възкръсналия Христос, поднасяме най-искрени съболезнования на близките на загиналите в катастрофата на автомагистрала "Тракия", край Вакарел. Тежък момент, когато думите са безсилни да изразят изгарящата болка от загубата на хората.

Блажени са ония, които Господ е избрал и приел, защото душите им ще бъдат настанени на място, където няма болка, ни печал, нито въздишка, а живот безкраен, там, където грее Божието лице.

Отправяме молитва към небесния ни Отец, да упокои душите на новопреставилите се Божии раби в селенията на праведните, в мястото на праотца ни Авраама!

Господ да утеши близките на загиналите в злопоучната трагедия, като им дарува сили да превъзмогнат скръбта от тежката загуба. Отправяме молитва към Всеподателя Бога за здравето и бързото възстановяване на пострадалите и ранените.

Вечна и блажена да бъде паметта на загиналите в пътно-транспортното произшествие!

+ Неофит
Митрополит Софийски и Патриарх Българския

Днес в България е ден на национален траур в памет на шестимата загинали в катастрофата край Вакарел. В нея бяха ранени повече от 20 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови