Патриарх Неофит е приет в болница

OFFNews 17 юни 2021 в 09:20 2306 0

Снимка Getty Images

Българският патриарх Неофит е приет в болница.

Той е настанен в неврологичното отделение на болница "Токуда", съобщи Нова тв, като се позовава на Ловчанския митрополит Гавраил. 

Патриарх Неофит е в болница "Токуда" от вчера, но знам, че състоянието му не е тежко. Това го знам от главния секретар на Светия синод на Българската православна църква епископ Герасим", каза за БТА Ловчанският митрополит Гавриил. 

Към този час при мен няма информация за промяна в здравословното състояние на българския патриарх Неофит, заяви за БТА отец Николай Георгиев - началник на Отдела "Връзки с обществеността" на Светия синод на Българската православна църква. 

По-късно официална информация беше предоставена и от лечебното заведение:

"Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит е приет в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Към момента е в стабилно състояние и за него се полагат всички необходими комплексни медицински грижи от екипите в болницата. Негово Светейшество и неговите близки изразяват желание да не бъде обезпокояван и да бъде запазено неговото лично пространство."

Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит постъпи в болница, за да му бъдат направени изследвания. В момента е в стабилно състояние и се чувства добре, като благодари на всички за вниманието и молитвата, съобщиха и от Свети синод.

Патриархът бе в болница и през април, тогава за постъпването му в клиника, съобщи председателстващата първото заседание на 45-ото НС Мика Зайкова. 

"Във връзка с информация, касаеща здравословното състояние на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, известяваме, че Светейшият патриарх, както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница", обясниха от Светия синод тогава. 

Светият синод няма да проведе заседания в периода на традиционната лятна или юнска сесия, съобщи преди дни "Двери".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки