Пътни строители пак блокират центъра на София, утре шествие на КНСБ и Подкрепа

OFFNews 12 октомври 2021 в 07:36 1752 1

Снимка БТА архив

Пътни строители излизат отново на протест днес, тежка техника пак ще премине по жълтите павета на София. Очакват се блокади на движението. 

До 12,30 часа се забранява влизането на автомобили по бул. „Цар Освободител“ между ул. „Г.С.Раковски“ и бул. „Кн. Александър Дондуков“, с изключение на превозните средства на участниците в протеста, съобщи Столична община. 

От бранша излизат с искане за оставката на регионалния министър Виолета Комитова. Недоволните обявиха, че слагат край на дебатите с ресорното ведомство и искат спешна среща с премиера Стефан Янев. В противен случай започват ежедневни блокади в София и са готови и на по-крайни действия.

Вчера машини и тежка техника блокираха центъра на столицата в продължение на четири часа. 

За утре пък са планирани шествие и митинг на КНСБ и КТ "Подкрепа". Шествието под мотото „Да спасим комплекса „Мини Марица-изток“ ще започне в 11:30 ч. от пл. „Св. Александър Невски“ и ще продължи по ул. „Оборище” – ул. „Георги С. Раковски” – бул. „Цар Освободител” – бул. „Княз Александър Дондуков” до Министерския съвет, където от 12:30 ч. ще се проведе протестен митинг. 

За целта от 7 до 17 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга на пл. „Кн. Александър I“, с изключение на автобусите, превозващи участниците в протеста и без да се засягат местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана, постове за контрол и регулиране на движението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!