Последните няколко години бяха белязани от голяма промяна в начина на живот на всички на планетата. На преден план дойдоха мотиви като здравословно хранене, рециклиране, опазване на биоразнообразието и още много други.
Най-личната тема и с най-директен ефект е тази, касаеща начина на хранене. Тенденции като вегетарианство, веганизъм, кето диети, пречиствания със сокове и още много други направиха поява като израз на стремежа на хората да започнат да водят по-полезен начин на живот. Естествено, има и много по-меки течения, които също са част от това система на мислене, включваща идеи като готвене с по-малко мазнини, консумация на екологично-чисти продукти и спиране ползването на продукти, съдържащи палмово масло.
Един от лайтмотивите в битката за здравословен живот, около когото се обединиха домакините, е използването на уред за готвене на пара. По този начин мечтата за ястия със страхотен вкус, които не съдържат олио, стават реалност. С опциите за пържене и печене, този кухненски уред бързо стана любим на тези, които искат да подобрят своята диета, а в някои случаи и тази на околните, защото този процес запазва много повече витамини и хранителни вещества в храната, отколкото при приготвяне по друг начин. Използвайки силата на циркулация на въздуха, пърженето с въздух прави храната хрупкава отвън и крехка отвътре, и също така представлява чиста и икономична алтернатива на пърженето с малко или изцяло без олио.
Уредът за готвене на пара приляга и на привържениците на мултифункционалността, позволявайки готвенето на почти всички любими ястия с един-единствен уред. Методът нашумя впечатляващо много за последните няколко години и дори вдъхнови издаването на книги с рецепти за готвене именно с такъв уред.
Естествено, не е нужно да имаме под ръка каталог с указания, за да измислим как да приготвим нещо вкусно и здравословно. Разнообразната храна е една от стъпките по пътя към здравословния начин на хранене. Рецепти се раждат и от любимите ни продукти, внимание и грижа за собственото ни благосъстояние. Най-важното е да се отнасяме към тялото си с любов и грижа, а добрата храна е един от начините да го направим.
Платена публикация
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Няма коментари към тази новина !
Последни коментари
Ловец простреля 22-годишен младеж край Самоков
ГЕРБ и ''Демократична България'' продължават преговорите и утре
БАБХ: Резултатите от лабораторията в Монпелие са категорични - има чума във Велинград
Защо сега се иска имунитетът на Бориславова: Едва сега излязла експертиза в прокуратурата