Паднала мазилка едва не уби дете в Перник

OFFNews 02 май 2017 в 08:30 4016 0

Снимка архив

Мазилка от панелен блок се срути върху 6-годишно дете и едва не го уби. Инцидентът е станал в пернишкия квартал „Мошино”, а парчето мазилка е полетяло от 8-я етаж на жилищната сграда, съобщи Нова тв

„Бяхме пред входа с 6-годишната Пламена и с майка й. Когато тръгнахме да се прибираме, започнаха да падат камъни. По главата го удари. Над мен също летяха малки камъчета. Главата ми цялата беше в цимент. Потърсихме помощ. Детето не беше изпаднало в безсъзнание, плачеше, а от главата му течеше кръв. Едни момчета го закараха до болницата в Перник”, разказва съседка, станала пряк свидетел на инцидента.

Детето е пострадало от удар в главата и било настанено в реанимацията на „Пирогов”. То е оперирано по спешност в болницата. В момента се намира в неврохирургията на лечебното заведение. 

Детето е получило черепно-мозъчна травма. Към момента неговото състоянието е стабилно и е без опасност за живота. Предстоят му контролни прегледи и скенер, съобщиха „Пирогов“, цитирани от "Фокус".

Оттам посочиха, че инцидентът е станал на 27 април. 

„Назначена е проверка, която да установи какво е довело до падането на мазилката на блока”, коментира кметът на квартал „Изток” Емил Костадинов.

„Операцията мина добре. Надяваме се да се оправи детето. Контактна е, говори. Аз след това разбрах, че е паднала мазилка. Съседите ни, чиято мазилка падна върху главата на Пламена, дойдоха да питат как е детето. Те са добри хора. Най-лошото е, че той е пенсиониран строител. Искам да благодаря на лекарите, че спасиха живота на детето ми”, разказа бащата на Пламена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови