Партии ще представят в дебат визиите си за децата и семействата

OFFNews 10 юни 2021 в 14:55 746 0

Основните политически партии ще представят визиите си в дебат "Всяко дете е БЕЗценно", организиран от Национална мрежа за децата и Алианса за ранно детско развитие.

Онлайн събитието ще е на 15 юни от 15 ч. и ще бъде излъчено на живо във фейсбук страницата на Национална мрежа за децата: facebook.com/nmdbg.

Основната тема ще бъдат политиките, насочени към децата и семействата в страната, като акцент ще е ранното детско развитие. Целта е темата за развитието на децата да бъде поставена в центъра на предизборния обществен дебат и да се даде гласност на предложенията и ангажиментите на всяка от политическите партии и коалиции за реформи. 

За участие са поканени политическите сили, които прескочиха бариерата за вход в 45-тото Народно събрание – ГЕРБ, Има такъв народ, БСП, ДПС, Демократична България и Изправи се! Мутри вън!.

Те ще обсъждат мерките, които държавата трябва да предприеме за насърчаване на детското развитие и за преодоляване на проблемите в здравната, образователната и социалната сфери. Представителите на политическите формации ще имат възможност да представят визията и предложенията си за развитие на детските политики.

Темата за ранното детско развитие е избрана, тъй като първите години на децата имат основополагащо значение за тяхното физическо, интелектуално и емоционално развитие. Насърчаването на детското развитие е отговорност както на родителите, така и на държавата, тъй като от него зависи пълноценната реализация на потенциала на всеки човек.

Конкретните теми са: "Майчино и детско здравеопазване" и "Ранно учене и предучилищно образование".

Дебатът е в синхрон с усилията на Национална мрежа за децата да поддържа диалог с представителите на политическите сили и да ги ангажира с ясни цели и приоритети в детските политики.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови