Паркингите на метрото безплатни днес, ако сменим колата с градски транспорт

OFFNews Последна промяна на 10 декември 2019 в 05:48 2085 3

Столична община въвежда безплатни буферни паркинги днес за всеки, който остави колата си и използва градския транспорт. 

Продължава извършването на извънредни проверки на източници на замърсяване. Призоваваме гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на алтернативно отопление, съобщиха от СО. 

Столичната община продължава да следи актуалната обстановка и има готовност при регистрирани над 200 мгк/куб.м среднодневни превишения да въведе „зелен билет“. 

На сайта https://air.sofia.bg всички граждани могат да следят в реално време измерваните стойностите на ФПЧ, прогнозите за следващите дни, както и допълнителните мерки, които Столична община въвежда, в дните с по-високи нива на замърсяване.

От началото на декември работи и специално мобилно приложение, което известява за предприетите мерки при повишена концентрация на ФПЧ. SofiAir може да се свали и използва на телефони с Android и iOS операционни системи. 

Буферните паркинги се намират на бул. "Цариградско шосе", до станцията на метрото на бул. "Джеймс Баучер", на "Бели Дунав" и на бул. "Драган Цанков" срещу БНР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

3

YotovDelian

10.12 2019 в 17:29


Възползвах се. Но това трябва да бъде дългосрочна инициатива и от Столична община да я развиват, а не само когато смога ни нападне.

8536

2

yavor

10.12 2019 в 08:07

Нека всички се качим в колите днес, те имат филтри. Ще дишаме по-чист въздух, отколкото с автобуса на г-жа кмета.

22092

1

Стефан

10.12 2019 в 06:46

Ъхъ. И кво ще стане, ако нищо не се промени?
Че и на мене почна да ми писва от селски лелки.