Паргов: В Обеля 2 имат право на зелени площи, СО да намери друг терен за строеж

OFFNews Последна промяна на 05 октомври 2020 в 18:45 1287 0

Казусът в "Обеля 2“ да бъде обследван и заедно с районната администрация на "Връбница" да бъде намерено адекватно решение, за да бъде отстранено напрежението. Единственият начин е да бъде намерен друг подходящ терен, който да бъде предоставен на инвеститора, за да реализира строежа. 

Това каза лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов в разговор с главния архитект на столицата Здравко Здравков след поредния протест на граждани от квартала. Той, заедно с членовете на ИБ на Градския съвет на софийската организация на БСП Борис Цветков и общинския съветник Петко Димитров, подкрепи гражданското недоволство срещу поредния опит за застрояване на междублоково пространство. Този път на терена между блокове №№ 260, 261 и 262 в „Обеля 2“.

Паргов припомни, че миналата година, преди кампанията за местните избори, при подобен казус съвсем наблизо, главният архитект на София Здравко Здравков, кметът на "Връбница" Младен Младенов и столичният градоначалник Йорданка Фандъкова поеха ангажимент да разглеждат и разрешават всеки случай поотделно. „Те обещаха, че отстраняването на проблемите с многобройните подобни терени в "Обеля 1" и "Обеля 2" ще бъде приоритет с оглед съобразяването с интереса на живеещите там“, обясни председателят на БСП – София.

„Гражданите искат да имат достатъчно пространство между блоковете за детски площадки и зелени площи. А в същото време инвеститорите, които притежават изрядни и напълно законни разрешителни за строеж, трябва да получат подходящи терени, на които да реализират правото си“, счита Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови