Папата иска да посрещне Антихриста, твърди митрополит Николай

"Робството бе победено от православието. Само то ще ни освободи"

OFFNews 06 май 2019 в 17:00 17842 4

Снимка Вести / БГНЕС

Митрополит Николай.

Пловдивският митрополит Николай е произнесъл реч в църквата "Свети Георги" днес по случай посещението на папа Франциск в България, предава местният сайт "Под тепето". В него той е обвинил главата на Римокатолическата църква, че желае да приеме под крилото си всички религии и да посрещне Антихриста.

"Замисълът на всичко това е да се обединят всички религии около папата, та като дойде Антихристът, папата да го посрещне, а чрез него и всички, които са с него. Всички искаме християнските църкви да се обединят. Това обаче може да стане само от църковни хора, когато епископите се съберат и обсъдят как да стане това. Политиците не искат това, те целят точно обратното. Създадено е например т.нар. икуменическо движение, което цели обединение на всички религии. Но нали знаете, има и религия на Сатаната. Как да се обединим всички? Не е възможно да се обедини светлината и тъмнината. Ние няма да се откажем от православието. Не сме се отказали от православието и през петвековното робство. Робството бе победено от православието. Само то ще ни освободи. А кой може да каже, че йеродякон Игнатий – Васил Левски е бил роб по време на робството? Той беше свободен, защото бе православен", гласят думите на митрополит Николай.

Според него, визитата у нас е политически акт и нашата църква не е редно да го приема като религиозен такъв и затова никой не бил способен да я принуди да направи общо богослужение с папата.

Българското духовно лице заподозря, че посещението и медийното отразяване е целенасочена атака срещу Православната църква.

"Тук не става дума за моя часовник. Става дума за всичко, което Светият синод реши и не реши. Тази кампания бе подготвена, за да дойде папата и да бъде обявен за свети отец, живеещ в нищета и бедност", продължава владиката, като се има предвид скъпия часовник, който той носи, и луксозните коли, с които се движи. Самият папа пък е помолил при посещението си да не спи хотел, а в нунциатурата, да няма официални вечери и нищо скъпо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

5

El Commandante

07.05 2019 в 12:47

Tва с обединяването на всички религии-малко зор работа ше дойде...

12182

2

sawall

06.05 2019 в 18:05

Митрополит Николай, както голяма част от висшия клир на БПЦ, смята, че само защото е пастир по длъжност, стадото трябва да го следва. Истината е, че да си пастир изисква разбиране на човешката природа, съпричастност към живота на миряните, състрадание и смиреност. Видимо, това са качества, които отсъстват митрополита, докато папата (наистина или не) ги демонстрира.

"Става дума за всичко, което Светият синод реши и не реши." - точно там е и въпросът, че минаха отдавна вековете, в които Синодът можеше да тропне по масата решително и да се приключи въпросът. Сега трябва да се печелят сърца, но някой се е оял и не знае как.

6589

1

stanimir_13

06.05 2019 в 17:09

...пак се изцепи Николай. Между другото, колко е часа? Само питам, де.
 
X

Да помогнем на украинските деца!