Палавият Кънчо позорно изтрит

Последна промяна на 06 март 2012 в 21:49 2715 7

Дипляната с пениса Кънчо беше свалена от сайта на Столичната регионална здравна инспекция, след като картинките обиколиха социалните мрежи и предизвикаха лавина от иронични коментари. Пълният текст към дипляната гласи:
Приключенията на Кънчо Кънчо се събуди, готов да се труди. Известен щурмовак съм аз. Изпълнен съм с енергия и страст. Раздавам се и тук, и там... Налага ми се често да се предпазвам вещо. Първи опит май е неуспешен. Боже, как изглеждам смешен!? Шапката стои погрешно, явно бъркам нещо. Втори опит ще направя, правилно да я поставя. А шапката добре ме пази и от СПИН, и от зарази. Щом е в срок и годността - пълна е сигурността! Ето, нов презерватив вземи и отново всичко повтори! Резервоарчето с пръсти прищипни и внимателно надолу разпъни! Как лесно ми върви и как добре ми той стои! И накрая запомни: с дрешка винаги бъди, щом любов ще правиш ти!
По-рано през деня от здравната инспекция побързаха да обяснят, че нямат нищо общо с рисунките, че дипляната "Приключенията на Кънчо" е била издадена преди повече от 10 години от бившата Столична ХЕИ, а сътрудниците, предложили издаването ú, вече са пенсионери.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2012 в 11:10

Не е въпросът за деца които вече могат да мислят и четат,сиреч в пред-пуберитетна възраст.
Не е умесно за деца в до пред първи втори клас, Друг е въпросът че от ранна възраст трябва да се помисли как да им се обясни разликата между половете, и кой носи бебетата...как влизат на мама в коремчето.....как излизат. И това няма нищо общо с Кънчо

07.03 2012 в 11:05

И аз няма да гласувам.....щото за труда на Кънчо се носят поеми, а той всъщност си е мързелив.......в къщи...ако има някой информация как се държи извън(къщи) по гори и търнаци...моля да ме оспори, или опровергае.....в снимков материал...за по достоверно.

07.03 2012 в 09:08

Ще допълня и с един личен пример за това "как трябва да се случват нещата" - между 5ти и 7ми клас имахме откровено луда учителка по английски език. Часовете при нея бяха пълно безобразие - беше нещо страшно. То не бяха метане на хартийки, дърпане на чанти,... изобщо не е за разправяне. А учителката просто беше в невъзможност да направи каквото и да е - не само беше некомпетентна, а просто жената имаше психически проблеми както вече споменах.

Само един единствен път съм се осмелил пред семейството си да се "похваля" с простотиите, които стават в час (та дори и послъгвайки, че не съм участвал в тях). Тогава получих един от малкото истински шамари от баща си, който ще помня винаги. Както и думите му, че "никога повече да не си позволявам да говоря така за учител!". Бях в 7ми клас.

Кратко след това по инициатива на родителите се направи опит учителката да бъде сменена. Оказа се невъзможно, защото училището нямаше как да намери друг, иначе отдавна знаеха за проблема. Все пак се оказа така, че някак си поне половината от класа се "стегна" и започнахме да мируваме. Часовете пак не бяха "часове по английски", но поне простотията беше снишена до голяма степен. Изтраяхме ги до края. А аз никога повече не съм си позволил в живота си да обиждам учител или да не изпълнявам нещо, което учител ми е наредил. Сигурен съм, че така трябва!

07.03 2012 в 08:58

Аз също не мога да го нарека "стойностен образователен материал". Това обаче НЕ означава, че трябва да бъде осмиван по такъв начин. Правилната реакция беше тихомълком да бъде премахнат.

Ще се аргументирам с друг пример по аналогия. Представете си, че в учебникът по биология пише някой неверен факт (няма какво да си го представяте - има). Трябва ли да кажем на децата "в учебника по биология пише глупости"? Впрочем последното отдавна е факт за учебниците по история - мнението на учениците масово е, че "там са написани невярни факти и откровени лъжи". После се опитайте ВИЕ да ги учите по този учебник. Друг пример - учителката по даден предмет не е много добра. Трябва ли да кажем на детето, че "тя е тъпа и нищо не разбира"?

Изобщо в образованието на децата има едно позабравено нещо, което се нарича РЕСПЕКТ. Такъв трябва да има към учителите, към институцията и към учебните материали. Пък били те "слабо подготвена учителка", "рушаща се сграда и тромава администрация" и "Кънчо". Защото ако този респект липсва, то се достига до ситуация дори добрите учители да не могат да провеждат нормални учебни занятия дори с добри учебни пособия.

Надявам се, че се изразих ясно.

07.03 2012 в 08:27

Споделете тогава вие, господине, като така ангажиран към съзнанието и разбиранията на невинните тинейджъри, как ви звучи "Раздавам се и тук, и там…" в образователна брошура?

Поздравявам ви, че смело и открито защитавате този труд от преди 10 години, но аз не бих го нарекъл нито произведение на изкуството, нито стойностен образователен материал.

07.03 2012 в 08:08

Драги възрастни хора,

Вие, които очерняте с насмешки въпросната реклама, сте "позор", а не е тя. Може да е смешна, може да е некадърна, може да е всичко, което казвате - не се наемам да съм й жури. Това обаче е една реклама за деца, а не за дъртаци. В крайна сметка именно важното е да се запитате не "дали рекламата е тъпа или остра?", а именно "какво послание оставихме в крайна сметка сред децата?".

А аз ще ви кажа - ако преди децата са се подхилквали, смеели, изчервявали, но в крайна сметка - ДИСКУТИРАЛИ ПОМЕЖДУ СИ въпросната диплянка (което е и нейната основна цел - да породи дискусия именно сред младите и по този начин да ги ограмоти), то сега след целия този сарказъм към нея познайте какво послание остана за тях. Аз ще се осмеля да кажа - точно обратното на това, което трябваше. За едно неориентирано дете в момента тази реклама ще се окаже нещо, на което възрастните се присмиват.

А повярвайте ми - темата всъщност е сериозна. Наеха ли се журналистите да се занимаят поне малко и с детска психология като пишат подобни статии? Не, ни най-малко - те си позволяват с лека ръка, използвайки своя собствен мироглед, до оценяват нещо, което е създадено за други. Със същият успех журналистът може да оценява лекциите по хидроинженерните науки в ТУ. Предполагам, че и резултата ще е същия.

"Кънчо" е пореден срам... но този път за българското общество.

07.03 2012 в 02:24

Позор! И ние един Кънчо да си накънчим, и те да ни го отнемат ...(((
Хем и германските камаради са били за ...
Аз повече няма да гласувам за прогнозата за времето!