Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Приключенията на палавия Кънчо са новият хит в здравеопазването

Нели Чолашка 06 март 2012 в 15:05 12230 2

Дипляна, озаглавена "Приключенията на Кънчо", която ще учи децата да изполват презервативи, е новият хит в системата на здравеопазването.

Материалите са изготвени от Столичната регионална здравна инспекция (РЗИ), която е подчинена на Министерството на здравеопазването (МЗ).

Във ведомството на д-р Стефан Константинов обаче не подозират за тази кампания. Приключенията на пениса Кънчо започват с: "Кънчо се събуди готов да се труди", продължават с "Известен щурмовак съм аз. Изпълнен съм с енергия и страст" и завършват с "И накрая запомни: с дрешка винаги бъди, щом любов ще правиш ти". 

От регионалната здравна инспекция обясниха, че дипляната е  предназначена за 14-15-годишни ученици. От инспекцията посочиха, че умишлено е търсено информацията за поставянето на презерватива да се поднесе по-весело.

Тя е адресирана към деца, с които вече е говорено на тема сексуално възпитание и полово предавани инфекции, уточниха още инспекцията.

Идеята е била “да се подсеща, че презервативът е за това да бъде употребяван, а не е балон, който да се надуе в клас и всички да се смеят“. В края на работния ден от РЗИ уточниха, че дипляната е подготвена и издадена преди повече от 10 години от бившата ХЕИ.

През 2010 г. е била преиздадена от бившата РИОКОЗ - в рамките на програма "Превенция на ХИВ/СПИН.” Тогава брошурата е била издадена в тираж 10 000 броя на стойност 245.66 лв. и той вече е изчерпан.

Проект е бил взаимстван от германски информационен материал по същата тема. Немското име на героя е заменено с българско име.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews