Пак незаконна сеч на Витоша (видео)

OFFNews 21 декември 2015 в 21:33 4231 5

Снимка Мария Савкова / btv

349 немаркирани дървета са изсечени в района на с. Чуйпетлово.

Нарушението в сечище за промишлен дърводобив на територията на „ДЛС Витошко-Студена” е открито на 19 ноември от зам.-директора на стопанството, твърдят в прессъобщение от Югозападното държавно предприятие.

Предписани са мерки за налагане на дисциплинарни наказания на служителите, допуснали нарушението, съставяне на акт на фирмата, изръшваща дърводобив, и уведомяване на компетентните органи. На 4 декември са наказани отговорните служители от ловното стопанство, пише още в прессъобщението.

Става въпрос за букова гора, където има разрешение за сеч. Тя се намира в южната част на природния парк. Основното подозрение е, че покрай дърветата, които са определени за отсичане, се режат и много други, а после следите се заличават, съобщава bTV.

Директорът на „Югозападно държавно предприятие” Дамян Дамянов заяви пред bTV, че "работниците са некомпетентни" и затова са отсечени незаконно тези 349 дървета.

От началото на годината за различни нарушения 21 служители от териториални поделения са наказани по Кодекса на труда със „забележка”, „предупреждение за уволнение” и „уволнение”. За недостатъчно упражнен контрол директорите на 4 държавни горски стопанства са лишени от една брутна месечна работна заплата, съобщават от Югозападното държавно предприятие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови