Пада банковата тайна за КТБ

ОFFNews 02 юни 2015 в 22:05 5277 6

Десислава Атанасова.

"Пада банковата тайна за КТБ", заяви пред "Фокус" председателят на парламентарната комисия, разследваща КТБ Десислава Атанасова.

Според нея докладът за банката в периода 2009-2014 предстои да бъде преставен публично, като даде отговори какво се е случило и как е била източена банката.

В момента Временната анкетна комисия в парламента подготвя промени в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за кредитните институции.

„През целият този период е видно, че имало доста нарушения. Имало е и неупражняване на контролните функции от страна на институциите, които са натоварени с подобни задължения, съгласно редица закони. Не мога да пропусна управителният съвет на БНБ и решенията, които са се вземали, както и вътрешният одит на Корпоративна търговска банка, така и външните одиторски компании, които са заверявали финансовите отчети и годишното приключване“, каза Атанасова.

Тя добави, че ще бъдат оповестени данни за цесии и договорите, по които липсва учредяване по обезпечения. С промяната на закона ще има информация за консултантските договори за имущество, ще има текстове, които ще засягат кредитирането на така наречените кухи фирми, поясни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!