Озеленяват 100 дка незаконни паркинги на "кални точки" в София

OFFNews Последна промяна на 02 юни 2017 в 15:44 4415 2

Над 100 дка "кални точки" в София ще бъдат затревени, кампанията стартира в неделя от 10 часа в "Света Троица", съобщи Столична община. 

През целия юни ще се озеленяват безстопанствени площи, като общината предоставя цветя, трева, дръвчета, инструменти и кани гражданите да се включат в кампанията. За озеленяването на по-големите терени общината ще се обърне за съдействие и към доброволците от Gorata.bg, а за по-малките ще се погрижат екипите на районните кметове, със съдействието на Столичния инспекторат. 

„С тази кампания планираме до края на юни да затревим над 100 дка площи, повечето от които в момента са нерегламентирани паркинги. Площите ще бъдат прекопани, ще се посадят тревни смески и храсти и ще се добави компост от площадката за компостиране „Хан Богров“, ще бъде осигурена и водоноска, с която да се поливат посевите. Ангажимент на районните кметове ще е тези площи да бъдат оградени с кашпи или колчета, така че да се предотврати превръщането им отново в паркинги“, обясни зам.-кметът по екология в СО Йоана Христова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9780

2

Перко

02.06 2017 в 21:27

И седмица не давам. И те го знаят. Може даже и трева да не посеят. Важно е да се сгънат парите, по документи всичко да е чисто и гадните шофьори да са виновни, че целият им "труд" е съсипан ...