Отвориха пътя Айтос - Карнобат, обходни маршрути за Бургас през Средец и Елхово

OFFNews 31 декември 2016 в 12:03 11277 1

Пътят Айтос – Карнобат е отворен. Бедстващите автомобили са изведени от участъка, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Направен е пробив за колоната от автомобили край с. Миролюбово и пътят към Айтос и Бургас вече е възможен. Автомобили вече напускат мястото, където бяха блокирани от снощи. Има още няколко автомобила, които ще бъдат изтеглени с МТЛБ към Айтос, каза областният управител Вълчо Чолаков

Остават затворени за движение първокласният път I-6 „Петолъчката” - Бургас и АМ „Тракия“ в отсечката п.в. „Зимница“ – Бургас.

АПИ апелира шофьорите да не тръгват по тези направления докато не се подобрят атмосферните условия и не се разчистят пътните отсечки от снегонавяванията. 

Два са алтернативните маршрути за Бургас – път II-53 Ямбол – Средец – II-79 - Бургас или път II-79 Елхово – Средец – Бургас.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови