Отменят автобуси на 31 декември и 1 януари до обед, очаква се интензивен трафик днес и утре

OFFNews 29 декември 2023 в 09:43 5427 1

трафик

Снимка БГНЕС

Интензивен трафик.

Част от автобусните превозвачи осигуряват допълнителни автобуси, които да превозват пътници на 30 декември. Някои обаче спират пътуванията от 31-и декември следобед до обяд на 1 януари.

"За 30 декември има осигурени до този момент около 10 извънредни автобуса, като вероятно може да се наложи да бъдат отпуснати още - по всички направления. Има както в посока Варна, така и в посока зимните курорти. Има осигурени автобуси за тези направления, за които не достигат билети. За 1 януари следобяд има достатъчно автобуси, за да могат хората да се приберат и да са спокойни, че ще стигнат до София", увери изпълнителният директор на Централната автогара в София Иван Мирославов пред БНР.

В последния работен ден за тази година се очаква интензивен трафик по основните пътища в цялата страна. Заради това се въвеждат ограничения за тежкотоварните автомобили, съобщават от АПИ.

Забраните ще важат от днес до 30 декември. В навечерието на голямото пътуване от пътната агенция апелират шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия и да спазват правилата за движение.

Основният поток от автомобили се очаква да бъде към зимните ни курорти. Според старши инспектор Георги Бучков от КАТ-Благоевград се очаква най-натоварен да е пътят към Банско.

"Поводът е новогодишните празници. Освен това апелът към шофьорите е да спазват ограниченията по натоварения участък до Симитли. Гъстата мъгла трябва да е знак за повишено внимание. Очакваме днес и утре трафикът да е доста засилен. След анализ решихме допълнителни екипи да подпомагат движението", обясни той, цитиран от Нова телевизия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!