Открива се изложба от детски плакати, посветени на пътната безопасност

ОFFNews 19 февруари 2020 в 13:41 2315 0

Председателят на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова, заедно с председателя на Държавна агенция за закрила на детето Елеонора Лилова ще открият изложба с детски плакати, посветени на безопасността на движението по пътищата.

В рамките на събитието ще бъдат отличени и победителите в Националния конкурс под надслов „Пази семейството си на пътя“. Проявата ще се проведе на 20 февруари, от 11:30 часа, в пространството под площад „Независимост“ (Ларгото), в гр. София.

Близо 40 деца и младежи от цялата страна се включиха в първия Национален конкурс за плакат на тема „Пази семейството си на пътя“. Инициативата бе реализирана съвместно между Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и Държавна агенция за закрила на детето.

Най-малкият участник е на 7 години, а най-големият – на 24 години. Всички получени изображения са обединени в изложба, която ще остане до края на месеца в Ларгото.

Целта на организаторите беше да се привлече допълнително внимание на децата към безопасността на пътя, но и на цялото общество с призивите на най-малките винаги да спазваме правилата за движение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !