Откриха параклис в памет на Гунди и Котков

OFFNews 21 май 2017 в 16:06 4987 0

Откриха параклис в памет на Гунди и Котков

В Кюстендил беше открип параклис в памет на легендарните футболисти от "Левски" Георги Аспарухов и Никола Котков. Параклисът "Св. Георги Победоносец" се намира до стадион "Осогово".

Ктитори на храма са Дима и Велизар Стоилови. Храмът е направен в Солун от българският представител Ивайло Николов. Използван е бял камък, на купола има камбана и кръст. Организатори на събитието бяха Клуб "ГУНДИ"- Кюстендил и фен клуб "Торсида Кюстендил".

Сред гостите бяха Димитър Ларгов - капитанът на национален отбор, с Гунди и Котков в състава, една от легендите на ЦСКА Димитър Якимов, както и В,изпълнителният директор на ПФК "Левски" Красимир Иванов и вратарят на Левски Боян Йоргачевич.

„Благодаря на местните структури на Левски за поканата. За нас е удоволствие да бъдем тук. Пожелавам на хората от Кюстендил параклиса да им носи радост и да не забравят за спорта. Футболът като спорт е едно от нещата, които подобряват начина на живот на всеки", заяви за Дарик изпълнителният директор на ПФК "Левски" Красимир Иванов.„Чувствам се кюстендилец. Израснал съм в този град и съм бил спортист тук. Познавам спорта в града. Бил съм съпричастен към него. Като ученик си спомням, че тук идваха всички национални отбори по футбол, лека атлетика,борба и т.н за лагери. Тази дигитализация на обществото сега пречи на децата да спортуват. По мое време хора като Гунди вдъхваха младите да спортуват. Гунди идваше в Кюстендил поне по един месец в годината. Реших да помогна на Клуб "ГУНДИ"- Кюстендил за осъществането на тези идея за построяването на този параклис", каза ктиторът Велизар Стоилов.

На освещаването на параклиса бяха и областният управител Виктор Янев, кметът Петър Паунов, както и феновете на ПФК "Левски" от Кюстендил.

„Прекрасно е да се поздравим с това светилище, в което ще може да отправяме топлите си молитви денонощно. Благодарности на семейство Стоилови, на любимия отбор, на фенклубовете", каза кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието