Откриха откраднатото животоспасяващо лекарство на дете (обновена)

Offnews Последна промяна на 18 март 2015 в 10:59 9193 6

Снимка БНТ

Майката на Симеон

Рядкото животоспасяващо лекарство за детето с хемофилия, което беше откраднато преди дни, е намерено подхвърлено в двора на столично училище рано тази сутрин, пише БНТ. 

Това сигнализираха учители от въпросното учебно заведение.

Майката на 9-годишния Симеон разпозна на снимка опаковката на медикамента, което по-късно беше върнато на родителите на детето. 

Облечен в черно мъж е оставил торбичка с опаковките пред училището рано тази сутрин. За съжаление, лекарството няма да може да се използва, защото не е било съхранявано правилно след кражбата.

Апелът за помощ да бъде върнато лекарството от крадците предизвика вълна от солидарност и бе споделен хиляди пъти в социалните мрежи.

9-годишният Симеон страда от тежка форма на хемофилия А.

Неизвестните крадци откраднали медикамента, който е строго индивидуален и може да бъде полезен единствено на Симеон.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.03 2015 в 16:34

outlander, съгласна съм, че е потресаващо. Хубаво е, че лекарството е открито, лошо е, че не се знае дали ще може да се използва.

Не знам защо да посочиш печатна грешка трябва да има нещо общо с възмущението от престъплението. Едното касае текста, другото - съдържанието.

18.03 2015 в 13:21

Ти сериозно ли вярваш, че са го направили от почтенност.
Първо не могат да го продат, второ много се разшумя. И ги е хванало шубе, че МВР ще се размърда и ще почне да ги профилактира (чети бие).

18.03 2015 в 13:16

евалла на съвестните джебчии-кога някой политик откраднал от народа ще го върне-забравете.А докъде сме стигнали -съвестни джебчии и боклучави политици-само че това ние сме си го избирали да ни е хаКККККК

18.03 2015 в 12:55

И все пак, когато се пише за нещо толкова важно, направено срещО дете, OUTLANDER, е хубаво журналистът да си препрочете написаните няколко реда, преди да ги публикува.
Силата на убеждаването, културата и информацията, както и качеството на поведение започват от малките неща, които правим лично.

Посочете ми поне един малък текст от европейска, американска или друга цивилизована преса, която да е изпълнена с толкова много грешки, голяма част от тях неграмотни, а не просто печатни.
Същото е и ВЪВ ВСЯКА ОСТАНАЛА сфера!

18.03 2015 в 12:30

Диотима, това ли ти е проблема - заглавието? В статията се казва за нещо ужасяващо и отвратително, защото е насочено срещо детенце и поради това надхвърля многократно тежките престъпления, ти за една пиклива грешка в заглавието се хващаш. Е*ах ти хората бе!

18.03 2015 в 12:14

Поправете си грешката в заглавието - лекарство, не лекарско.