От печат излезе книгата на Крис Райън "Лов на убийци"

OFFNews 19 декември 2015 в 05:17 1405 0

От печат излезе книгата на Крис Райън

От печат излезе книгата на Крис Райън "Лов на убийци". Крис Райън е роден през 1961 г. в село до Нюкасъл. През 1984 г. постъпва в SAS. По време на десетгодишната си служба в Полка участва в множество военни операции и е командир на отделение от снайперисти в един от отрядите за борба с тероризма.

По време на войната в Персийския залив от осемчленното отделение, в което участва, единствено той успява да се спаси и да избяга от Ирак. Трима от войниците загиват, а четирима са пленени. Бягството му е уникално по рода си в цялата история на SAS. През последните две години от службата си в Полка обучава бъдещи кадри на SAS. През 1994 г. напуска SAS. Оттогава работи в областта на опазване на сигурността в различни части на света.

Публикуваме откъс от последната му книга:

След самоубийствен атентат в центъра на Лондон, Дани Блек от SAS получава специално назначение и става член на отряд за мокри поръчки, ръководен от съвместна комисия на МИ-5, МИ-6 и ЦРУ и е натоварен със задачата да преследва и неутрализира клетки, за които се смята, че са планирали по-нататъшни удари.

Първоначално следите ги отвеждат до джамия в Северен Лондон и изпълнен с омраза мюсюлмански духовник, когото Министърът на вътрешните работи на няколко пъти се опитва и не успява да експулсира от страната, също и до пропаднал Саудитски принц, живеещ в Парк Лейн Хотел - привидно благочестив мюсюлманин, при отсъствие на семействоот си, изцяло посветен на алкохол, наркотици и проститутки. В полезрението им влиза и побелял бивш SAS командос, който разпространява слухове, че Даяна е убита в тунела в Париж.

Пътеката от улики води Дани до тренировъчен лагер в Йемен, но точно когато "взима на прицел" враговете, той открива, че те по някакъв начин са с една крачка пред него и започва да подозира, че са били предупредени от някой... Някой близо до дома...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови