От минус 12 до 20 градуса през февруари

OFFNews 30 януари 2023 в 12:12 4810 0

Февруари

Снимка НИМХ

През второто десетдневие на февруари температурите ще се повишат

Най-ниските температури през февруари у нас ще бъдат между минус 12 и минус 7 градуса, а най-високите - между 15 и 20 градуса, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

През първото десетдневие в по-голямата част от страната температурите ще бъдат близки и малко по-ниски от обичайните за периода. Облачността ще е често значителна и на места ще има валежи: в северозападната половина на страната от сняг, а в югоизточната - от дъжд, преминаващ в сняг.

През второто десетдневие на февруари температурите относително ще се повишат. Вероятност за валежи и от дъжд, и от сняг ще има през периода 14-17 февруари, но вероятността да се задържа снежната покривка е малка. 

През последната седмица от месеца температурите ще бъдат близки до обичайните. Вероятност за валежи има около 21 февруари, 25 февруари и в края на месеца, когато през страната ще преминават атмосферни смущения и ще настъпва относително понижение на температурите. 

Нарастването на продължителността на деня през февруари води до увеличаване на слънчевото греене и до намаляване на мрачните дни. Обикновено снежната покривка в равнините е нетрайна, а валежите - малко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови