От "Юлен" твърдят, че никога не са предлагали подкуп на екоактивисти

OFFNews 07 април 2015 в 10:47 2734 5

адвокат Петър Петров

От "Юлен" никога не са предлагали подкуп на екоактивисти, твърди адвокатът на фирмата концесионер на ски-зона Банско Петър Петров пред Нова телевизия.

Ден по-рано природозащитникът Петко Ковачев заяви от ефира на същата телевизия, че екорекетът се е родил на гърба на бизнес, който е искал да си купи спокойствие, "за да може да върши незаконни неща". Коментарът му беше направен по повод разследване на Нова телевизия, от което става ясно, че бизнесмен е рекетиран за 200 000 евро, срещу които природозащитни организации обещават да си мълчат за евентуални замърсявания. 

"Нещата започнаха, когато Цеко Минев искаше да прави „Пирин” и когато „Юлен” ни поканиха на среща. На нея присъстваха Цеко Минев, Боян Мариянов и техният адвокат. Бяхме поканени аз, Андрей Ковачев, Димитър Василев и наш адвокат, за да не им попречим да построят комплекса на Банско”, заяви Ковачев.

Днес адвокатът на "Юлен" призна, че среща наистина е имало, но на нея са били поканени абсолютно всички екоорганизации и не е имало никаква оферта.

„Нашите западни консултанти ни казаха, че когато правим една инвестиция, тя трябва да стане в рамките на диалог. Това беше нашата среща, за да се убедим, че тук диалог не може да има. Ние имаме желязното правило да не влизаме в разбирателство с екоорганизации. Защото, ако влезем в разбирателство с едни, ще се появят втори и трети. Това е един нескончаем процес на рекет", заяви Петров.

Петров заяви, че до момента не е имало "нито един нормален екологичен аргумент".

"Според нас генезисът на проблема е в конкуренцията. Какво пречи на конкурентите ни да наемат една екоорганизация, за да ни пречи?", попита адвокатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови