От "Юлен" твърдят, че никога не са предлагали подкуп на екоактивисти

OFFNews Последна промяна на 07 април 2015 в 10:47 2073 5

адвокат Петър Петров

От "Юлен" никога не са предлагали подкуп на екоактивисти, твърди адвокатът на фирмата концесионер на ски-зона Банско Петър Петров пред Нова телевизия.

Ден по-рано природозащитникът Петко Ковачев заяви от ефира на същата телевизия, че екорекетът се е родил на гърба на бизнес, който е искал да си купи спокойствие, "за да може да върши незаконни неща". Коментарът му беше направен по повод разследване на Нова телевизия, от което става ясно, че бизнесмен е рекетиран за 200 000 евро, срещу които природозащитни организации обещават да си мълчат за евентуални замърсявания. 

"Нещата започнаха, когато Цеко Минев искаше да прави „Пирин” и когато „Юлен” ни поканиха на среща. На нея присъстваха Цеко Минев, Боян Мариянов и техният адвокат. Бяхме поканени аз, Андрей Ковачев, Димитър Василев и наш адвокат, за да не им попречим да построят комплекса на Банско”, заяви Ковачев.

Днес адвокатът на "Юлен" призна, че среща наистина е имало, но на нея са били поканени абсолютно всички екоорганизации и не е имало никаква оферта.

„Нашите западни консултанти ни казаха, че когато правим една инвестиция, тя трябва да стане в рамките на диалог. Това беше нашата среща, за да се убедим, че тук диалог не може да има. Ние имаме желязното правило да не влизаме в разбирателство с екоорганизации. Защото, ако влезем в разбирателство с едни, ще се появят втори и трети. Това е един нескончаем процес на рекет", заяви Петров.

Петров заяви, че до момента не е имало "нито един нормален екологичен аргумент".

"Според нас генезисът на проблема е в конкуренцията. Какво пречи на конкурентите ни да наемат една екоорганизация, за да ни пречи?", попита адвокатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.04 2015 в 20:51

Аз от кога обяснявам, че това е схемата за изкарване на пари на еколозите. Ай не си им кихнал под масата съответната сума и се почват протести и масирано плюене по медиите уж в защита на природата.

08.04 2015 в 12:42

Сега пък бизнаса им бил виновен. Колкото и да се чудят какво да приказват "защитниците" на природата този път ги спипаха по бели гащи и има твърди доказателства за тяхната рекетьорска дейност. Добре, че тези палячовци Зелените нямат никакъв шанс да влезнат в политиката.

07.04 2015 в 19:37

Браво на Юлен! Браво за това, че НЕ плащат. И втори път "браво" за това, че търсят активния диалог с така наречените природозащитници (то вече не знаеш кои какви са). Лошото е, че има редица псевдоеколози, чиято единствена работа е именно да пречат по всякакъв начин на инвеститорите, в частност на Юлен, и на развитието на бизнеса, в частност на туризма!
Браво и на Разследване, че разобличава такива мошеници!!

07.04 2015 в 19:30

Това обяснява защо искаха да съботират втората кабинка.

07.04 2015 в 12:12

Да бе да