Quantcast

От днес на пътя ни спират само катаджии

OFFNews Последна промяна на 28 ноември 2014 в 08:52 40138 12

От днес само служителите на "Пътна полиция" ще могат да глобяват на пътя.

Това решение беше взето след любителския клип, публикуван в социалните мрежи, който показа как полицай взема подкуп.

Пътните полицаи вече ще могат да ни спират само при масови проверки с минимум две патрулки в действие. Проверките ще се заснемат с видео камера. За целта на видими места и на полицейските коли ще има табели, с които гражданите ще бъдат информирани, че проверката се заснема. Записите от камерите ще се пазят по един месец в Полицейските управления.

Пътните полицаи, които ще имат право да ни спират, имат униформа със светлоотразителни кантове и надписи „Пътна полиция”, а фуражките им са бели. При ниски температури под 5 градуса те могат да ползват черна плетена шапка с надпис „Пътна полиция”, като задължително ще имат и бадж със снимка, на който са посочени име и идентификационен номер.

От 8 часа тази сутрин стартира и операцията “TEN IT”, скоято ще се проведе на територията на цялата страна. Акцията се провежда по метода на широкообхватния контрол и е насочена към проверки на товарни автомобили, автобуси и евентуално превозвани от тях общоопасни товари. В нея участват служители на МВР, Агенция “Митници”, Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” и Агенция “Пътна инфраструктура”.

Освен в България тя се реализира на териториите на Австрия, Белгия, Кипър, Хърватия, Финландия, Гърция, Ирландия, Италия, Холандия, Португалия, Румъния, Словения и Словакия. Основната цел на полицейската операция е противодействие на трансграничната престъпност - установяване и предотвратяване на криминални престъпления, свързани с трафик на общоопасни средства, нелегален трафик на хора и имигранти, акцизни стоки, установяване на издирвани лица. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.11 2014 в 11:06

"От днес на пътя ни спират само катаджии"

Имам градивна критика към администраторите на "OFFNews". Посочвайте източника, от който сте взели тази информация, линк, препратка към вече обнародван закон или държавен вестник. Иначе ще станете поредните жълти клюкари.

29.11 2014 в 06:10

Кънчо,те пак ще спират,но не да те глоби,а да направи справка какъв си що си.Пък ако явно нарушаваш правилата пак ще те спре, няма мърдане.

28.11 2014 в 13:46

Знаете ли къде мога да намеря официална информация по въпроса? На сайта на КАТ не виждам. Бяха казали по новините и нещо за превишената скорост ...

28.11 2014 в 12:57

Преди години, на път за София, камера ме е засякла, че карам с превишена скорост. Година и нещо след това ми взеха книжката за три месеца.

Та, от хранилките в храстите няма нужда. Истината е като на запад, в камерите.

28.11 2014 в 11:09

ANARCHY , Това ,че някой боклук е взел не значи , че всички вземат. Някой като кара пиян означава ли автоматично , че всички карат пияни? Защото по твоята логика е така...

нищо няма да хванат вече , най-много при свършен факт т.е. ПТП! Ти ако си пил алкохол и си без книжка ,че минеш ли през място където предварително е обявено ,че се правят проверки??? Въпроса ми е риторичен и много добре знаеш че отговора е само един!!!

28.11 2014 в 11:05

P викаш по-добре полицайчетата да взимат по 20, 50 лв и пияните и нередовните пак да си продължават? Що си мисля, че като знаеш хванат ли те пиян мърдане няма и глобата е да кажеме 2-3000 левчета и 1 година пеша, колкото и да е малък шанса няма да рискуваш много, много!

28.11 2014 в 11:01

Останах с впечатлението, че баджа със снимка се слага само при ниски температури под 5 градуса.

28.11 2014 в 10:59

Кънчо, никой няма да ти се оправдава!
Никой няма да те спре!
Спокойно!
но когато направиш белята , защото " си му отпуснал края, тъй като не могат де те проверяват" и убиеш или осакатиш някой на пътя, защото си се качил на 1 ракия , ще се срещнеш с близките на убития или със осакатения.
А това е по-гадно от това да те спре полицай , бъди сигурен в това!

28.11 2014 в 10:45

Карайте бе! Карайте в нарушения - трепете се на водя
Глупав народ , като няма контрол, ще има още повече трупове по пътищата, които вие ще погребвате!
Даже направо пийте по 5 ракии и 10 бири и сядайте зад волана , без книжки. Нали вече няма контрол, какво ви пука!
Ще разберете що за глупост е това - когато се увеличат пияните шофьори по пътищата!
Ама тогава да не кажете мвр-то виновно,че не контролира защото сигурно ще е това!
Успех!!!

28.11 2014 в 10:42

добре, де а какво става с кварталните улици и пред училищата, дето катаджийски крак не стъпва ? До сега кварталните можеха да спират и малко да постреснат джигитите. От сега нататък - свободия.