От 5 януари в Пазарджик ще има денонощна аптека

Диана Варникова 08 декември 2022 в 12:15 2003 0

кметът на Пазарджик
Денонощна аптека ще работи в Пазарджик от 5 януари догодина.

Денонощна аптека ще работи в Пазарджик от 5 януари догодина, след като в над 75-хилядния областен град досега нямаше откъде да се вземат лекарства след 24 часа през нощта. Добрата новина оповести кметът на общината Тодор Попов, който се срещна с представител на фирма “РУДРА”.

Дружеството държи аптека на ул. „Болнична” 14, която преди ковид-кризата беше денонощна, но след това съкрати работното си време. Така гражданите не само в Пазарджик, но и в областта, нямаше откъде да си закупят лекарства за спешни случаи.

Сега управителят на фирмата Борислав Цветанов уведоми общината, че има готовност от 5 януари 2023 г да възстанови денонощната работа.

Към момента аптеката работи от 7:00 до 24:00 часа. По този повод кметът покани на среща ръководството на аптеката, за да благодари за готовността им да възстановят тази важна за обществеността дейност.

„Това е самостоятелно решение на фирмата и негово лично решение с разбирането за това, че тази услуга трябва да бъде възстановена. Искам да го поздравя, защото това е достойно за уважение и ние знаем, че тази дейност няма как да е рентабилна, напротив, фирмата ще търпи щети от това. Затова искам да го уверя, че общината ще подпомогне възстановяването и ще съдействаме аптеката да работи“, подчерта Попов.

През следващите дни ще стане ясно как точно община Пазарджик ще подпомогне обезпечаването на 24-часово непрекъснато аптечно обслужване в Пазарджик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови