Осветление за над 1 млн. лева ще монтират на стадион ''Г. Бенковски'' в Пазарджик

Диана Варникова 20 септември 2022 в 14:04 1462 0

Снимка Диана Варникова/OFFNews

Ново осветление ще бъде изградено на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик, като общата стойност на проекта е 1 320 000 лв. без ДДС.

Според кмета на местната община Тодор Попов изградената осветителна система ще осигурява равномерно разпределение на осветителния поток по цялата повърхност на полето и ще покрие нормативните изисквания за провеждане на футболни срещи от първа лига.

"Стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик ще има едно от най-новите и най-хубавите осветления в България. Въпросът с осветлението е сложен, тъй като желанието ни бе то да е чисто ново и да го използваме повече от 15 години", коментира кметът на Пазарджик.

Той съобщи още, че предстои и полагането на кабели, както и монтирането на нови седалки. Поръчани са 1800 броя, които ще бъдат поставени до края на ноември, а по-късно допълнителни бройки ще бъдат доставени за сектора за гости.

Тодор Попов допълни, че ще бъде направено всичко възможно последните два домакински мача на футболния клуб от Пазарджик "Хебър" да бъдат изиграни на стадион "Георги Бенковски".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови