Остава хладно до средата на седмицата, към края ѝ температурите ще стигнат 36°

OFFNews 11 юли 2022 в 06:00 2132 0

Разходка в парка

Снимка БГНЕС/Спасияна Сергиева

Разходка в парка

Времето днес ще остане хладно, с максимални температури  23° и 28°, в София - около 22°, прогнозира НИМХ.

Ще е предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно в източните райони ще превали краткотраен дъжд.

Ще духа слаб и умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина временно до силен вятър от северозапад.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. Само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 9°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в следобедните часове, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа умерен северозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но след обяд ще отслабне до 1-2 бала, късно вечерта и по южното крайбрежие.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 00 мин. и залязва в 21 ч. и 4 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 3 мин. Луната в София залязва в 3 ч. и 6 мин. и изгрява в 19 ч. и 7 мин. Фаза на луната: два дни преди пълнолуние.

Седмицата

До средата на седмицата ще остане сравнително хладно за юли, с предимно северозападен вятър, умерен, в Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина във вторник все още временно силен. Ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще има купеста облачност, във вторник вероятността за превалявания е много малка, в сряда на отделни места в източните и планинските райони ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. От четвъртък с предимно слънчево време дневните температури ще започнат да се повишават. Северозападният вятър ще отслабне, в западната половина от страната в нощните часове ще стихва, на изток постепенно ще се обърне от североизток, ще бъде до умерен. До края на периода ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Температурите ще се повишават и към края на седмицата максималните в по-голямата част от страната ще са над 30°, в низините ще достигат 35°-36°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!