Още от Кумгейт: Делян Добрев теглил голям заем от офшорка

OFFNews 17 януари 2018 в 10:07 6864 3

Словесната престрелка между депутата от БСП Елена Йончева и колегата ѝ от ГЕРБ Делян Добрев продължава с нови разкрития.

"Добрев е теглил заеми от офшорка със сходно наименование на друга негова фирма. Интересно е да се провери какъв е произходът на парите", каза Йончева в сутрешния блок на бТВ, където бе поканена по повод твърденията срещу нея, които герберът изсипа преди ден в същото студио.

Самият Добрев се включи по телефона и заяви, че на него нямало кой да му дава пари на готово, както на нея бившият лидер на БСП Сергей Станишев. Затова теглил заеми.

Основната част от спора в студиото премина в серия от взаимни обвинения и до смислена дискусия не се стигна.

"Нямам никакво лично отношение към Делян Добрев. Говорим за една схема от роднински и приятелски назначения в Община Хасково и че този кръг е усвоявал по доста интересен начин огромни обществени ресурси. И това не е мой проблем, а наш проблем. Искам дам гласност и съответните служби да направят проверка", каза Йончева. 

По повод на твърдението на Добрев, че тя изпълнявала поръчка на бизнесмени от Хасково да го дискредитират Йончева отговори с „не“ и добави, че не знае бизнесмени „да седят в стола на кмета“.

"Ако той знае за нередности, случващи се в Общината, трябва да каже за какво става дума и ако има съмнение за нови корупционни схеми, е длъжен да ги оповести", посочи Йончева.

По думите ѝ Добрев се опитва се да профанизира темата и да отклони вниманието, вместо да отговори на съвсем конкретни въпроси и всички изнесени факти.

По повод друг въпрос на депутата от ГЕРБ – дали Йончева е част и изпълнявала поръчки на служби – български или чужди, тя отговори: „Не, не съм“.

"Ако г-н Добрев има информация, че работя за която и да е чужда служба, той е длъжен да извести службите“ в противен случай това би било укриване на информация, която е от значение за националната сигурност", каза Йончева.

Тя отрече и да ползвала имоти избягалия от България банкер Цветан Василев по време на предизборната си кампания.

По телефона Добрев пък обвини депутатката, че само отправя безпочвени обвинения.

"Носи един топ стара хартия и твърди, че има някакви схеми, в които някой бил участвал. Вчера показах документи, че фирмите, за които говори тя, са взели повече пари по времето на кметове на БСП и Тройната коалиция, отколкото от кметове на ГЕРБ и са загубили повече поръчки, отколкото са спечелили", посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8931

3

AnderXale

18.01 2018 в 20:12

Ето какво представляват всички герберасти. Не, че БСП са цвете за мирисане, ама тия другите взеха много да ни правят на маймуни. Време е да ги гониме май, че много взеха да прекаляват! Най - лошото е, че и в другите партии са същите маскари! Влизат с цел лично облагодетелстване и въобще не им пука за народа. Такива като Елена Йончева, Иво Христов и президентът Радев са единици. А специално за Елена, тия маскари не могат и на малкия пръст да й стъпят. Има по - големи топки от цялото ОПГ ГРОБ взети заедно. И за пореден път ги разбива на пух и прах, а единственото, което могат да и отговорят са голословни твърдения, за които утре пак ще се чудят как да се обясняват и пак ще викат Марковски да ги спасява и да ги учи как да говорят...
 
X

Да помогнем на украинските деца!