Още е лято: Сравнително топло време ни очаква днес

OFFNews 12 септември 2022 в 07:40 929 0

.

Снимка pixabay

.

Днес в сутрешните часове в източните райони валежите ще спрат, облачността ще намалее и през деня в страната ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд.

Ще бъде ветровито и за 13 области от странат е в сила предупреждение от първа степен (жълт код) за умерен до силен запад-северозападен вятър. Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 21° и 26°, в София около 21°.

Над планините облачността ще е променлива, но само на отделни места ще превали. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове на места все още ще има значителна облачност и валежи. След обяд временни увеличения на облачността ще има по северното крайбрежие, но ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 24°-25°, само по най-северното крайбрежия около 18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови