Опровержение

OFFNews 04 юли 2017 в 13:31 5524 0

Уважаеми читатели на OFFNews, в статия със заглавие: „Хората с две пенсии ще вземат по-малко от хората с една“, публикувана на 31.10.2016 г., отразихме твърдение на президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, изказано по време на семинар на тема: „(Не)адекватните пенсии: защо две пенсии могат да се окажат по-малко от една?“, че месечната заплата на Даниела Петкова, председател на УС на ПОК „Доверие“ е 200 000 лева и че не е съгласен това да става с парите за пенсии.

По-късно Димитър Манолов заяви, че в дискусията нито веднъж не е споменал името на г-жа Петкова и не носи отговорност за това, че нашият автор е разбрал и предал думите му по този начин.

Въпреки че сме убедени, че от контекста на репликата на г-н Манолов се разбира, че той визира именно това, което сме написали, след като г-н Манолов не застава зад думите си, смятаме за нужно да премахнем това твърдение.

Наред с това, пред OFFNews, г-жа Петкова недвусмислено доказа, че твърдението за 200 000 лева месечна заплата не просто не отговаря на истината, но и че получаваната от нея заплата е значително по-малка от посоченото число. Не отговаря на истината и твърдението, че нейната заплата се формира от пари за пенсии.

Редакцията приема за доказано, че информацията, която публикувахме в цитираната статия, относно възнаграждението на г-жа Петкова и начина за неговото формиране е невярна. Тъй като написаното в OFFNews е цитирано многократно от други медии, публикуваме настоящото опровержение, като поднасяме искрените си извинения на г-жа Петкова.

Информираме своите читатели, както и медиите, ползвали ни за източник, че след една седмица, считано от днес, текстът в цитираната статия, който съдържа въпросната невярна информация, ще бъде заличени от съдържанието ѝ.

Следвайки принципите на етична журналистика, се обръщаме към медиите, които са се позовали на тази информация, изнесена в OFFNews и по този начин са въвели в заблуждение и своите читатели, да коригират или премахнат това невярно твърдение и от своето съдържание. Ние ще се възползваме от правилата и процедурите, които предлагат Google и други търсачки, за да бъдат отстранени линковете, съдържащи тази информация.

Надяваме се на колегиално отношение и вярваме, че усилията за чиста медийна среда са общи и трябва да бъдат отстоявани във всички случаи, когато се докаже, че съдържанието на една новина не отговаря на обективната истина.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови