Опасно мръсен въздух в София и днес

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2018 в 07:46 5013 2

Превишени са нивата на фини прахови частици във въздуха в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

За намаляване на замърсяването Столична община призовава жителите и гостите на София при възможност да ограничат движението на личните си автомобили и да използват градски транспорт, както и домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.

Възложено е на Столичен инспекторат, съвместно с РИОСВ, да направи извънредни проверки на пунктове за вторични суровини и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, а на „Пътна полиция“ при СДВР да извърши извънредни проверки на автомобилите за нивата на вредните газове и техническата изправност на системите им за преработка.

Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито.

При ходене пеша гражданите да изберат маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3704

2

zuljin

26.01 2018 в 12:02

"При ходене пеша гражданите да изберат маршрут, който не е покрай големите градски булеварди."

Е нали уж тръбите, че са финни прахови частици от битовото отопление? Оплитат се в собсвените си лъжи вече...

3704

1

zuljin

26.01 2018 в 09:03

"Възложено е на Столичен инспекторат, съвместно с РИОСВ, да направи извънредни проверки на пунктове за вторични суровини и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на отпадъци"

Докато не си признаете, че причината са дизеловите кенефи, от които Европа се чисти, продавайки ги на страни като нас, нищо няма да се промени.