Онлайн кампания приобщава към каузата за приемната грижа

OFFNews 09 декември 2013 в 17:03 4339 5

„Приеми дете. Създай бъдеще”
„Приеми дете. Създай бъдеще”

Онлайн кампанията „Всяко дете заслужава този жест“ приобщава към каузата за подпомагане на приемната грижа.

Кампанията има за цел да покаже колко малко е необходимо, за да направим живота на едно дете по-хубав и да се популяризира проекта „Приеми дете. Създай бъдеще“.

Инициативата на Мтел стартира днес с видеоклип, който показва дали българите са готови да дарят 1 лев чрез SMS в подкрепа на децата в приемни семейства. Всеки от участниците във видеото получава символичен подарък заради решението си да дари 1 лев на приемно семейство. Участниците получават цвете, билет за градския транспорт, чаша топло кафе – все неща на стойност 1 лев, каквато е и цената на един дарителски SMS.

Проектът „Приеми дете. Създай бъдеще“ се осъществява за втора поредна година в партньорство с Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Министерството на труда и социалната политика, Държавната агенция за закрила на детето, вестник „Сега“ и Нетинфо.

Най-малко 200 деца в приемни семейства са получил през тази година финансова помощ от 200 лева на дете. Децата с увреждания пък получават еднократно по 300 лева. Сумата се предоставя еднократно на приемните родители на детето.

С тази финансова помощ Мтел цели да помогне на приемните семейства да посрещнат първоначалните нужди на децата при настаняването им в новия им дом.

Необходимостта от тези средства са заявили самите приемни родители по време на специално обучение, проведено в края на миналата година.

100 приемни семейства са получили финансова помощ от Мтел през 2012 г.

В рамките на благотворителната кампания е разкрит дарителски номер, на който всеки може да дари пари на дете, настанено при приемни родители. Желаещите да помогнат финансово на децата могат да изпратят SMS на номер 17 777 с текст DMS DETE. Дарения могат да се направят и чрез банков превод IBAN BG13UNCR76301078951570, онлайн на сайта на www.nmd.bg, както и в специалните касички във всеки Мтел магазин в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!