Ограничено е движението по пътя Смолян-Девин

OFFNews 09 януари 2024 в 12:49 629 0

Снеовалеж

Снимка GettyImages

Ограничено е движението по пътя Смолян - Девин в района на Беденски бани. То се извършва само в едната лента заради свлачище, предава БНТ. Очаква се земната маса да бъде разчистена и движението да бъде възстановено, съобщава дежурният в областно пътно управление - Смолян.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия. В ранните часове на деня е валял слаб сняг, но няма образувана снежна покривка по пътните настилки. На места те са мокри и частично заледени, но обработени.

Зимната обстановка в община „Родопи“ е спокойна. Няма затворени участъци, а опесъчаването срещу замръзване и поледици е започнало още снощи.

Във високите села на територията на общината снежната покривка е минимална. Най-много сняг има в района на село Скобелево, около 20 см. В Лилково е натрупало около сантиметър сняг, съобщи кметският наместник на селото Румен Димитров.

Към момента няма сигнали за населени места без електричество, вода и телекомуникации, а техниката на снегопочистващата фирма е в пълна готовност и към настоящия момент, при усложняване на обстановката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки