Ограничават движението от 30 км до 47 км на автомагистрала ''Хемус''

OFFNews 18 ноември 2023 в 08:59 2648 0

Снимка БГНЕС

Днес от 08:00 ч. до 11:00 ч. в посока Варна, както и утре – неделя, от 14:00 ч. до 20:00 ч., в посока София, се ограничава движението на товарни автомобили над 12 т от 30 км до 47 км на автомагистрала „Хемус". Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътна връзка „Витинска река" при 30 км на магистрала „Хемус" по пътя София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград" и отново се включва на магистралата. Ограничението се налага за оптимизиране на трафика по автомагистрала „Хемус" в района на тунел „Топли дол" през почивните дни, когато много хора пътуват.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, защото по този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент, посочват от АПИ.

Основният ремонт на тръбите в посока Варна на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на автомагистрала „Хемус“ започна на 8 ноември. При изпълнението на строителните дейности движението ще се осъществява двупосочно в тръбите за София на двата тунела. Планира се ремонтът да продължи до юли догодина, когато ще се възстанови движението през тях и ще започне обновяването на тръбите в посока София.

От пътната агенция предупредиха още шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия поради прогнозата за лоши метеорологични условия през почивните дни.

Жълт и оранжев код за силен вятър е в сила за днес за цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика