Общинският шеф на Пазарджик за палата на кмета: Не знам и не ме интересува

ОFFNews Последна промяна на 23 април 2015 в 11:11 9739 13

Хари Харалмпиев

С няколко философски цитата и един от Библията председателят на общинския съвет в Пазарджик Хари Харалампиев отклони въпросите на bTV за огромния палат с фитнес и изкуствена река на кмета на града Тодор Попов.

От думите на Харалампиев стана ясно, че той не обича да "занича в чуждо имущество".

"Дай Боже всеки му, ако е законно", коментира председателят на общинския съвет.

Харалмпиев не е предполагал за огромния имот и къща на кмета, нито, че Попов кара кола за 100 хил. лева, предоставена му от фирма.

Общинският шеф дори скоро е разбрал, че и за него също имало "служебен" автомобил, но никога не го е карал.

Далеч по конкретни в думите си бяха общинските съветници Румен Петков от БСП и Тодор Георгиев от ГЕРБ.

По техни думи Пазарджик е пред фалит и е в остър финансов дефицит, който продължава вече няколко години. Общите дългове надхвърлят 30 млн. лева при собствени приходи 20-22 млн. лева

Многократно са разглеждани редица сделки с извънпазарни начални цени и с един участник, които „създават съмнения и предпоставки за недобри практики”, коментира Георгиев. Той попита защо след като този имот е строен поне година и половина, институциите не са реагирали. „Къде е била държавата през тези година и половина, когато са подавани празни декларации”, поиска да знае още Георгиев.

Според Петков от 2007 г. до края на 2014 г. са извършени над 5000 сделки за продажба на общински имоти за жълти стотинки. Той призова Нека НАП и Сметната палата установят дали кметът е декларирал имот в с. Црънча.

Коментар по темата направи и лидерът на БСП Михаил Миков.

"Ще очаквам някаква сериозна реакция и от сдружението на общините, защото става въпрос и за неговия председател, а не само за кмета на Пазарджик, първо. Второ, благодаря на нашия съветник Румен Петков, който доста време е поставял тези въпроси. Добре е да се види каква реакция е имало на тези сигнали в годините", заяви социалистът.

Припомняме, че вчера bTV показа кадри, които разкриват, че кметът на Пазарджик има "селска къща" на стойност над милион лева. Тя разполага с къща за гости, фитнес, изкуствена река, оранжерия и огромна градина. Кметът Попов не е декларирал подобен имот, като именно заради това прокуратурата се самосезира по случая след излъчването на материала. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.04 2015 в 18:25

Колко ли го е страх мръсният Хари да не погнат и него? Той се изгражда като юрист с "- За да се изградиш като юрист, трябва да имаш изпепеляващо вдъхновение и амбиция. Да се самоподготвяш, да мислиш 24 часа като юрист " Nfvinar.bg 13:35, 02 януари 2011
Вервайте ми, такива като него просто престават да бъдат човеци.

23.04 2015 в 17:30

Този възрастен човек с побелели коси отдавна си е продал съвестта и е СЛУГА на мутри, крадци и убийци!

23.04 2015 в 15:08

Като не го интересува, да се маха! Държавата има нужда от "любознателни" и способни хора... И СМЕЛИ също!

23.04 2015 в 14:56

харалампи ти си дърт педерунгел. комплексар

23.04 2015 в 14:53

Гледах го този Хари Харалампиев тази сутрин.
Нищо не знаел, не чул, не видял, не се интересувал, не му направило впечатление. Явно човека е сляп, глух и без грам желание за изпълнение на служебните си задължения.

23.04 2015 в 14:52

Разбира се, че не ги е получил даром. Дал е много - от парите на данъкоплатеца. За всяка керемидка от постройката е дал на приятел по една обществена поръчка.

23.04 2015 в 14:47

Да не ви хакнаха сайтчето???

23.04 2015 в 13:40

Как не ви писна да отделяте толкова много време и енергия, за да киризите в чуждите панички?!?! Да не мислите, че кмета ги е получил даром тези неща? Винаги трябва да се даде, за да се получи. А вие искате само да получавате, без да давате. Затова нищо не получавате и завиждате на всеки, който има повече от вас.

23.04 2015 в 12:32

Браво на ДПС, шопара, успелия младеж депутат от циганския район, браво на ГЕРБ, БСП, АБВ, РБ, Атака, браво на всички червени боклуци в различните разсейки на тумора БКП - ДС, гадна, крадлива и отвратителна червена напаст.

23.04 2015 в 12:08

Да, да, така е, няма оправдание. Стана ми тъжно, като гледах как този достоен човек с побелели коси също се е превърнала в слуга на мутрите.