Общински съветници в София искат повече пари за видеонаблюдение

OFFNews 02 февруари 2014 в 19:43 1231 0

Софийските общински съветници от Синята коалиция предлагат да бъдат увеличени парите за видеонаблюдение на детските заведения и общинските училища, както и на ключови обекти в общината. Настоява се и да бъдат построени защитени домове за възрастни хора, съобщава БНР.

15 от общо 31 предложения на общинските съветници от синята коалиция са вече взети решения на общинския съвет, но са останали неизпълнени през годините, заяви Вили Лилков. 

Увеличаване на приходите в общинския бюджет, особено приходите от реклама и създаване на публични регистри на общинската собственост, на търговските дружества и на обществените поръчки. Стартиране на процедурите за изграждане на малки ВЕЦ-ове по тръбопровода на язовир "Искър", разработване на програма за минералните извори, приемане на стратегия за публичното осветление и обявяване на конкурс за изпълнител на тази стратегия, разработване на програма за строителство на ученически спортни зали в 24-те района на столицата, реконструкция на Западен парк, строителство на парк "Възраждане", реконструкция на площадното пространство около НДК и изграждане на паметник на легендарния кмет на София инж. Иван Иванов, каза още общинският съветник.

Сред предложенията са още създаване на музей на трамвайното движение, изграждане на детски център на изкуствената във временна отоплителна централа в НДК, която в момента не работи. Да се разработи нова стратегия и програма за развитие на пазарите на столицата, както и да се приеме наредба за елеменитите на градския дизайн и програма за подмяна на уличните табели и указателни знаци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!