Общината вече ще отделя бюджет за центъра за деца аутисти "Дъга"

OFFNews 12 май 2016 в 18:22 2668 0

За Центъра за работа с деца от аутистичния спектър "Дъга" вече ще бъде отделен бюджет от Столичната община.

Центърът беше открит през юни 2015 г. под егидата на „Асоциация Аутизъм“. В него психолози, логопеди и специални педагози работят с 25 деца на възраст между 3 и 8 години, които посещават центъра безплатно за по няколко часа всеки ден.

Центърът се намира на ул. „Персенк” 22, в общинско помещение, предоставено за безвъзмездно ползване на Сдружение „Асоциация Аутизъм”.

Преди дни центърът стана общински, като за него ежемесечно Столична община ще отделя бюджет.

На откриването му присъстваха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и кметът на район „Лозенец“ Любомир Дреков.

Отделеният бюджет е много важен за центъра, тъй като вече се е налагало да бъде затварян за кратко поради липса на средства. 

Въпреки това идеята на „Асоциация Аутизъм“ от месеци е центърът да се разшири, за да могат общо 50 деца да посещават безплатно центъра всеки ден.

За целта асоциацията иска да закупи празно помещение с площ 140 кв. м, което се намира непосредствено до центъра. Допълнителното пространство е необходимо и за изграждане на отделни стаи за работа с деца, за ерго- и сензорна терапия, музикотерапия и помещения за групови занимания. 

За закупуването на допълнителното помещение и неговия ремонт са необходими 200 000 лева, като част от сумата вече е събрана, но са необходими още средства.

Асоциацията е получила уверение от Столичната община, че след разширяването на центъра ще бъде увеличен и бюджетът за него, за да може да се издържа. 

Всеки, който има желание да помогне за разширяването на център "Дъга", може да направи това чрез:

Сдружение „Асоциация Аутизъм“

Банка ДСК, Клон „Батенберг“

IBAN: BG59STSA93000004098345

BIC: STSABGSF

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews