Общината ще глоби собственичката на кучетата убийци

OFFNews 20 юли 2017 в 17:26 5032 2

Снимка Личен архив

Убитата Шърли

Инспекторатът към Столична община ще глоби собственичката на агресивните ротвайлери, които във вторник убиха домашно кученце, съобщиха от общината за OFFNews.

М.Ц. отглежда пет кучета - два ротвайлера, две немски овчарки и един пинчер. В деня на инцидента две от големите и агресивни животни са били пуснати свободно, без каишка и без намордници. Нахвърлили се върху воденото на къс повод кученце Шърли на Оля Николова. С една захапка ротвайлерът разкъсал черния му дроб и то издъхнало почти веднага.

Нападението става по време на сутрешната разходка, малко преди 8 ч., на ъгъла на улиците "Николай Ракитин" и "Река Осъм" - на метри от "Иван Асен II" и на 5 минути пеша от Борисовата градина.

Оказа се, че това далеч не е първият случай на нападение и че за пореден път потърпевши подават жалби.

Този път инспекторатът е направил проверка на място и ще състави акт на М.Ц. Все още не е известен размерът на сумата, с която жената ще бъде глобена.

Нямаме правомощия да направим друго, такива имат Българската агенция по безопасност на храните, чиито ветеринари могат да преценят и наложат правилните мерки спрямо кучетата. По-големи правомощия има и прокуратурата, обясниха от общината.

Оля е подала жалби и в Районната прокуратура, и в БАБХ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови